Lokacija

Kuća se nalazi u mirnom delu Beograda u naselju Višnjička Banja

Na samo 5 km od centra grada, sa pogledom na reku Dunav i u neposrednom okruženju škole, vrtića i mnogih prodavnica (50m)

Dunav

Pogled na reku

Škola

50m

Vrtić

50m

Prevoz

500m

naselje koje se voli

Vaš novi dom se nalazi u Višnjičkoj banji, jednom od elitnih beogradskih naselja koje je projektovano i u velikoj meri izgrađeno 80-tih godina. Arhitektonski tim Energoprojekta Bakić & Bakić, inspirisan brdovitim položajem, ali i svojim boravkom u Finskoj, zamislili su naselje skandinavskog tipa, gotovo „planinskog“ karaktera, u toplim bojama i sa izraženim kosim krovovima.

Dragoljub i Ljiljana Bakić, nosioci najvećih arhitektonskih priznanja u bivšoj Jugoslaviji i autori mnogih urbanističkih celina u Evropi i svetu izabrali su da njihov dom bude upravo u Višnjičkoj banji.

Teško je proniknuti u to zašto je ljudima toliko teško da se odvoje od ovog naselja. Svako ima neki svoj, praktičan ili emotivan razlog.

Neki ističu zelenilo, parkove i čist vazduh, drugi blizinu reke i centra grada. Mnogima je čak i snežna zima u Višnjičkoj banji jedna od najlepših uspomena iz detinjstva.

Jedno je sigurno: Ovo naselje je voljeno i niko se ne ustručava da to javno i kaže:

Infrastruktura wtf

U krugu od 50 metara:

Sve dnevne nabavke moći ćete da iskoristite kao izgovor za laku šetnju. U krugu od 50-100 metara se nalaze prodavnice (Maxi, pet-shopovi, prodavnice organske i brze hrane), trafike, apoteke, pekare, knjižara, teretane — pa čak i mala pijaca. Brojni zeleni parkovi i čist vazduh po kojima je Višnjička banja poznata, često će vas mamiti i u neplaniranu šetnju.

Nova Osnovna škola “Milena Pavlović Barili” (jedna od najmodernijih u Beogradu), nalazi se praktično iza kuće, a vrtić “Suncokreti” ispred. Nema potrebe za ranijim buđenjem da bi deca “stigla na vreme”, nema potrebe za odvoženjem i dovoženjem, a decu čak možete i da vidite sa terase ili prozora. To vreme, koje je obično vreme jurcanja i trke sa vremenom, moći ćete da iskoristite za mirno punjenje baterija za početak dana.

Igralište sa sportskim terenima (košarka,fudbal, sprave za rekreaciju) i centralnim dečijim parkom (opremljenim mekanom podlogom, penjalicama, ljuljaškama, peskom i sl.), nalazi se pred kućnim dvorištem.

U krugu od jednog kilometra (10-15 minuta šetnje, nekoliko minuta kolima) nalaziće vam se:

Jedna od sve popularnijih lokacija beogradskih umetnika: “Ciglana” sa nizom umetničkih radionica i ateljea, kafea i jedinstvenog izložbenog prostora. Svakodnevno, veliki broj posetilaca cirkuliše po galerijama u potrazi za inspiracijom ili odmorom, i uživanju u specifičnom ambijentu kafea, atmosferi i muzici. U Ciglani se održavaju i radionice i kulturno-umetničke škola za decu i odrasle, a projekte redovno donacijama podržavaju ambasade Austrije, Nemačke, Švajcarske i Italije.

Ako volite i igrate tenis, ili tek želite da počnete, izabraćete teniske terene kraj Dunava. Čak 6 terena sa šljakom Teniskog kluba “Smeč” uz svlačionicu, parking i kafe sa baštom za pravi porodični ili samostalni rekreativni odmor. Kraj Teniskog kluba, tu je i mali stadion fudbalskog kluba “Banja” sa školama fudbala za sve uzraste dece.

Mogli biste da počnete da razmišljate o porodičnom čamcu ili brodiću, jer ćete vikendom želeti da zaplovite rekama. Imaćete izbor od čak nekoliko marina u neposrednoj blizini kuće u kojma ćete moći da parkirate svoju “lađu” kao i prodavnicu nautičke opreme BeoMarine.

Ako volite umetnost, muziku i zdrav život, čak dva tematska festivala će vam se održavati na manje od deset minuta udaljenosti. Međunarodni Festival Dev9et koji se u junu održava na prostoru Ciglane u saradnji sa Exit festivalom i okuplja svake godine više od 5000 ljubitelja muzike, slikarstva, vajarstva, književnosti, stripa, plesa, fotografije i filma. Festival Supernatural je festival muzike i promocije prirode, organske hrane i zdravog života i održava se svake godine na Ada Huji.

Na 2,5 km ( 5 minuta kolima) nalaziće vam se:

Big Fashion shopping mall sa poznatim svetskim brendovima i brojnim prodavnicama za veće kupovine, uz jedan od najopremljenijih bioskopa u Beogradu i 8 bioskopskih sala. Gaming Centar Galactica i ostale igraonice za decu i brojni događaji koje ovaj tržni centar organizuje za svoje posetioce vikendom. U food court-u tržnog centra, nalaze se svi i svi poznati lanci restorana brze i spore hrane (McDonalds, KFC, Walter, Asia food i ostali)

Najveća karting staza na Balkanu se nalazi upravo na Ada Huji i pravi je magnet za decu i odrasle iz svih krajeva grada. Na stazi postoje organizovane škole vožnje i turniri i dobar je izbor za celodnevan porodičan izlet, ali i poslovni team building.

Šetalište i biciklistička staza na Ada Huji se nalazi u nastavku karting staze i čini je niz kafea, restorana, dečijih igrališta i sportskih terena neposredno uz Dunav. Staza je naročito popularna vikendom u vreme ručka i predveče kada je ispunjena porodicama, rekreativcima, šetačima sa svojim kućnim ljubimcima i biciklistima.

Na 6 km ( 15 minuta kolima) nalaziće vam se:

Centar Beograda — Narodno pozorište i opera, ali i centralno beogradsko okupljalište: Trg republike kroz koji se izlazi na glavno beogradsko šetalište - Knez Mihailovu ulicu koja dalje vodi do Kalemegdanske tvrđave i beogradskog Zoološkog vrta.

Deca odrastaju brže nego što bismo to možda želeli, pa će važnost blizine vrtića i škole kasnije zameniti važnost blizine fakulteta. Ali srećom, sada ste izabrali ovu lokaciju pa deca neće morati da idu daleko. Na 15 minuta od kuće, na Studentskom trgu je zgrada sedišta Beogradskog Univerziteta sa mnoštvom pripadajućih društvenih i prirodno-matematičkih fakulteta (Filološki, Filozofski, Biološki, Matematički, Fizike, Hemije, Geografski i ostali), dok se tehnički fakulteti (Arhitektonski, Građevinski, Mašinski, Elektrotehnički i ostali) nalaze se još bliže (na 5km) u blizini još jednog od beogradskih trgova (Vukov spomenik). U blizini Vukovog spomenika je Beogradska Poslovna škola i Studentski dom Kralj Aleksandar Prvi namenjen stranim studentima.

1

50m razdaljine

Škola, vrtić, maxi, pet-shop, market, knjižara, teretana, pijaca.

2

2.5km razdaljine

Šopin centar, teniski tereni, muzički festival, karting staza.

3

4.5km razdaljine

Centar grada - Beograd

Višnjička Banja - Beograd